Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

de madammen

Zo maak je lasagne met verse vis

In de keuken

wo 19 okt. - 5:11

Lasagne is net als cannelloni een typische pasta van midden-Italië: de streek van Emilia Romagna en de Marche. In de verstoog van de supermarkt vind je prima kwaliteit verse lasagnevellen die opgerold perfect én handig te verwerken zijn tot cannelloni.
Lasagne
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 2 pakjes verse lasagneblaadjes (grootwarenhuis)
  • 50 g gemalen Parmigiano Reggiano
  • 50 g boter

Voor de tomatensaus

  • 4 dl passata di pomodoro (in blik of flessen van Cirio)
  • 3 eetl olijfolie extra vergine
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 10-tal basilicumblaadjes
  • 1 koffiel tijm
  • Scheut witte wijn
  • Zout

Voor de vissaus

  • 150 g champignons, in plakken gesneden
  • Olijfolie
  • 400 g visfilet naar keuze (victoriabaars, roodbaars, zeewolf,...), in stukjes gesneden
  • 10-tal basilicumblaadjes
  • 10-tal platte peterselieblaadjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 l tomatensaus (zie hierboven)
  • 200 ml visbouillon
  • 1 kleine sjalot, fijngesnipperd
  • Olijfolie extra vergine
  • Peper en zout

Aan de slag!

Maak de tomatensaus. Fruit de sjalot in de olijfolie en blus met witte wijn. Doe er de passata, basilicum en tijm bij en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat ca. 1,5 uur sudderen. Roer regelmatig en breng op smaak met wat zout.

Maak de vissaus. Bak de champignons in wat olijfolie. Voeg, als de champignons halfgaar zijn, vis, sjalot, basilicum, peterselie, knoflook en bouillon toe. Laat even inkoken en doe er de tomatensaus bij. Breng op smaak met peper en zout.

Maak een klassieke bechamelsaus

Kook 3 à 4 lasagnevellen per keer beetgaar in een grote pan met gezouten water. Spoel ze af in koud water en dep ze droog met een keukenhanddoek.

Leg in een vuurvaste schaal een laagje vissaus en enkele eetlepels bechamelsaus. Leg daarop 2 vellen lasagne naast elkaar, daarop een laagje vissaus en enkele eetlepels bechamelsaus. Ga zo door tot de schaal gevuld is. Eindig met een laagje pasta waarop je enkele blokjes boter legt en bestrooi met Parmigiano. Zet ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Verdeel de lasagne in porties. Serveer ze op een spiegel van vissaus en werk af met enkele lepels bechamelsaus.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet