de madammen
Zo maak je lasagne met verse vis
In de keuken
wo 19 okt. - 5:11

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 2 pakjes verse lasagneblaadjes (grootwarenhuis)
- 50 g gemalen Parmigiano Reggiano
- 50 g boter
Voor de tomatensaus
- 4 dl passata di pomodoro (in blik of flessen van Cirio)
- 3 eetl olijfolie extra vergine
- 1 sjalot, fijngesneden
- 10-tal basilicumblaadjes
- 1 koffiel tijm
- Scheut witte wijn
- Zout
Voor de vissaus
- 150 g champignons, in plakken gesneden
- Olijfolie
- 400 g visfilet naar keuze (victoriabaars, roodbaars, zeewolf,...), in stukjes gesneden
- 10-tal basilicumblaadjes
- 10-tal platte peterselieblaadjes, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 l tomatensaus (zie hierboven)
- 200 ml visbouillon
- 1 kleine sjalot, fijngesnipperd
- Olijfolie extra vergine
- Peper en zout
Aan de slag!
Maak de tomatensaus. Fruit de sjalot in de olijfolie en blus met witte wijn. Doe er de passata, basilicum en tijm bij en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat ca. 1,5 uur sudderen. Roer regelmatig en breng op smaak met wat zout.
Maak de vissaus. Bak de champignons in wat olijfolie. Voeg, als de champignons halfgaar zijn, vis, sjalot, basilicum, peterselie, knoflook en bouillon toe. Laat even inkoken en doe er de tomatensaus bij. Breng op smaak met peper en zout.
Maak een klassieke bechamelsaus
Kook 3 à 4 lasagnevellen per keer beetgaar in een grote pan met gezouten water. Spoel ze af in koud water en dep ze droog met een keukenhanddoek.
Leg in een vuurvaste schaal een laagje vissaus en enkele eetlepels bechamelsaus. Leg daarop 2 vellen lasagne naast elkaar, daarop een laagje vissaus en enkele eetlepels bechamelsaus. Ga zo door tot de schaal gevuld is. Eindig met een laagje pasta waarop je enkele blokjes boter legt en bestrooi met Parmigiano. Zet ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Verdeel de lasagne in porties. Serveer ze op een spiegel van vissaus en werk af met enkele lepels bechamelsaus.