Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je paling in het groen

In de keuken

zo 12 sep. - 11:53

Een typisch Belgisch gerecht voor liefhebbers van vis. Laat het smaken!
© Getty Images

Dit heb je nodig: (4 personen)

  • 200 gr paling per persoon
  • 2 uien
  • 100 gr kervel
  • 100 gr peterselie
  • 100 gr bieslook
  • 100 gr zurkel
  • 100 gr spinazie
  • 100 gr tuinkers
  • 50 gramcitroenmelisse
  • Het sap van 2 citroenen
  • 2 citroenen
  • 1 fles witte wijn
  • ½ liter water
  • Maïszetmeel
  • Palingkruid (oregano)
  • Een kruidentuiltje
  • Boter
  • Eventueel een scheutje room met 1 eigeel

Aan de slag! 

Ontdoe de paling grondig van bloed en graat en laat hem enkele uren in licht gezouten water rusten.

Snij de paling vervolgens in stukjes van ± 5 cm.

Versnipper een ui en hak de groene kruiden fijn. Smelt wat boter in een niet al te hoge kookpot en stoof de uien daarin gaar. Voeg de paling toe en laat hem meestoven. Voeg de witte wijn, het water, het kruidentuiltje en het palingkruid toe. Breng de paling en zijn kruidige gezelschap aan de kook en neem hem na 2 minuten uit de pan. 

Bind het kookvocht daarna met maïszetmeel en laat goed doorkoken. Voeg de paling weer bij het geheel en haal de pot van het vuur. Werk af met het citroensap en de gehakte groenten en kruiden. Roer goed en voeg eventueel een scheutje room met eigeel toe.

Laat het geheel ten slotte tot op kamertemperatuur afkoelen en garneer met schijfjes citroen

Dit is een recept van de chef-kok van Palinghuis ‘De Nieuwe Pluim’.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet