
de madammen
Zo maak je paling in het groen
In de keuken
zo 12 sep. - 11:53

Dit heb je nodig: (4 personen)
- 200 gr paling per persoon
- 2 uien
- 100 gr kervel
- 100 gr peterselie
- 100 gr bieslook
- 100 gr zurkel
- 100 gr spinazie
- 100 gr tuinkers
- 50 gramcitroenmelisse
- Het sap van 2 citroenen
- 2 citroenen
- 1 fles witte wijn
- ½ liter water
- Maïszetmeel
- Palingkruid (oregano)
- Een kruidentuiltje
- Boter
- Eventueel een scheutje room met 1 eigeel
Aan de slag!
Ontdoe de paling grondig van bloed en graat en laat hem enkele uren in licht gezouten water rusten.
Snij de paling vervolgens in stukjes van ± 5 cm.
Versnipper een ui en hak de groene kruiden fijn. Smelt wat boter in een niet al te hoge kookpot en stoof de uien daarin gaar. Voeg de paling toe en laat hem meestoven. Voeg de witte wijn, het water, het kruidentuiltje en het palingkruid toe. Breng de paling en zijn kruidige gezelschap aan de kook en neem hem na 2 minuten uit de pan.
Bind het kookvocht daarna met maïszetmeel en laat goed doorkoken. Voeg de paling weer bij het geheel en haal de pot van het vuur. Werk af met het citroensap en de gehakte groenten en kruiden. Roer goed en voeg eventueel een scheutje room met eigeel toe.
Laat het geheel ten slotte tot op kamertemperatuur afkoelen en garneer met schijfjes citroen
Dit is een recept van de chef-kok van Palinghuis ‘De Nieuwe Pluim’.