de madammen
Zo maak je quiche met witloof, ham en cheddar
In de keuken
di 6 sep. - 8:36

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 2 dl room
- 200 gram geraspte cheddar
- 5 stronken witloof
- 200 gram ham
- peper/zout/nootmuskaat
- 1 vel bladerdeeg of kruimeldeeg
- klontje boter
Aan de slag!
Beboter en bebloem een taartbodem en leg er het deeg in. Bedek het deeg met een laagje broodpapier.
Vul het deeg met baklinzen en bak het blind gedurende 20min op 180 graden. Haal de linzen en bakpapier uit de vorm en hou ze bij.
Snij ondertussen het witloof fijn en bak het in boter, kruid het af met peper/zout/nootmuskaat en laat het even uitlekken in een vergiet.
Snij ham in blokjes en leg ze in de taartbodem, evenals de witloof.
Bedek met gemalen cheddar.
Meng eieren, eidooiers en room samen, kruid af met peper en zout en giet beslag in de taart.
Bak ze 30min op 180 graden.
Dit is een recept van Jeroes Meus.