Frituur de Wereld
Zo maak je schelvis met geplette aardappelen
aha
wo 16 nov. - 4:22

Wat heb je nodig?
-
Een grote schelvis
-
1 fijngehakte ui.
-
900 ml melk
-
2 lepels melk
-
8 geplette aardappelen
-
zout en peper
-
Laurierblad
-
fijngehakte peterselie
-
Water
-
toastbrood
Aan de slag!
Overgiet en bedek de gerookte schelvis met water in een kom. Met het vel naar beneden. Breng het aan koken, en draai de vis na vijf minuten om.
Verwijder de huid en de graten van de vis.
Doe hem in stukjes. Doe hem samen met de ui, peper, zou, en het laurierblad terug in de pan.
Laat hem een kwartier op het vuur staan. Verwijder vervolgens het laurierblad.
Voeg er melk aan toe en breng de vis aan het koken. Doe er de geplette aardappelen bij (hoeveelheid die je zelf wilt.) Het mag dik en smeuïg zijn.
Doe er opnieuw de vis bij en warm opnieuw op. Net voor serveren voeg je er stukjes boter bij.
Serveer met peterselie en stukjes toast.