Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Frituur de Wereld

Zo maak je schelvis met geplette aardappelen

aha

wo 16 nov. - 4:22

Een recept uit...Schotland!
Cullen
© Canva

Wat heb je nodig?

  1. Een grote schelvis

  2. 1 fijngehakte ui.

  3. 900 ml melk

  4. 2 lepels melk

  5. 8 geplette aardappelen

  6. zout en peper

  7. Laurierblad

  8. fijngehakte peterselie

  9. Water

  10. toastbrood

Aan de slag!

Overgiet en bedek de gerookte schelvis met water in een kom. Met het vel naar beneden. Breng het aan koken, en draai de vis na vijf minuten om.

Verwijder de huid en de graten van de vis.

Doe hem in stukjes. Doe hem samen met de ui, peper, zou, en het laurierblad terug in de pan.

Laat hem een kwartier op het vuur staan. Verwijder vervolgens het laurierblad.

Voeg er melk aan toe en breng de vis aan het koken. Doe er de geplette aardappelen bij (hoeveelheid die je zelf wilt.) Het mag dik en smeuïg zijn.

Doe er opnieuw de vis bij en warm opnieuw op. Net voor serveren voeg je er stukjes boter bij.

Serveer met peterselie en stukjes toast.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet