de madammen
Zo maak je spaghetti met groenten en scampi
In de keuken
vr 9 sep. - 10:18

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 100 g verse pasta
- 100 g garnalen
- 1 courgette
- 1 wortel
- 12 kerstomaten
- 100 g (gemengde) paddenstoelen
- 2 el oestersaus
- 1 el truffelolie
- glas sherry
- arachideolie
- handvol bladpeterselie
- peper & zout
Aan de slag!
Spoel de courgette en schraap de wortel. Snij ze in flinterdunne reepjes (liefst met de mandoline).
Pel en ontpit de tomaatjes, snij ze in blokjes. Borstel de paddenstoelen schoon, snij ze in plakjes.
Verhit wat olie in de wok en roerbak de wortelen en courgette snel beetgaar. Voeg er de pasta aan toe en bak die even mee. Giet de sherry en de oestersaus in de wok en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
bak de scampi
Bak de paddenstoelen in een heel klein beetje truffelolie. Schep ze door de groentemengeling, samen met de blokjes tomaat.
Verdeel het wokgerecht over de borden en werk af met gebakken scampi en peterselie.