de madammen
Zo maak je spinazietaart met ham
In de keuken
zo 12 sep. - 1:13

Dit heb je nodig: (4 personen)
-
250 gr diepgevroren bladspinazie
-
2 eieren
-
300 ml kaassaus (kant en klaar of uit een zakje)
-
150 ml melk
-
225 gr ham in plakjes
-
375 gr bladerdeeg (ontdooid)
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C.
Ontdooi de spinazie op de ontdooistand in de microgolfoven en dep hem nadien goed droog met keukenpapier.
Klop de eieren op met de melk en wat versgemalen zwarte peper en meng het geheel door de kaassaus.
Scheur de plakjes ham in grove stukken.
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.
Bekleed een ondiepe bakplaat van 35x23 cm met het deeg. Verdeel de spinazie en de ham over de bodem en giet de kaassaus erover. Bak deze hartige taart zo’n 25-30 minuten tot het ei is gestold en de bovenkant goudbruin is.