Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

de madammen

Zo maak je spinazietaart met ham

In de keuken

zo 12 sep. - 1:13

Een quiche? Of een taart? Maar lekker is het zeker!
© Canva

Dit heb je nodig: (4 personen)

  • 250 gr diepgevroren bladspinazie

  • 2 eieren

  • 300 ml kaassaus (kant en klaar of uit een zakje)

  • 150 ml melk

  • 225 gr ham in plakjes

  • 375 gr bladerdeeg (ontdooid)

Aan de slag! 

Verwarm de oven voor op 200°C. 

Ontdooi de spinazie op de ontdooistand in de microgolfoven en dep hem nadien goed droog met keukenpapier. 

Klop de eieren op met de melk en wat versgemalen zwarte peper en meng het geheel door de kaassaus. 

Scheur de plakjes ham in grove stukken.

Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.

Bekleed een ondiepe bakplaat van 35x23 cm met het deeg. Verdeel de spinazie en de ham over de bodem en giet de kaassaus erover. Bak deze hartige taart zo’n 25-30 minuten tot het ei is gestold en de bovenkant goudbruin is.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet