Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je tagliatelle met een pesto van groene asperges

In de keuken

wo 21 sep. - 6:52

Maak eens zelf je pasta! Verse pasta gemaakt met bloem en eieren is typisch voor Noord-Italië. De gedroogde pasta is dan weer typisch voor het zuiden en wordt gemaakt met bloem en water. Belangrijk is dat je de juiste bloem gebruikt.
Tagliatelle met een pesto van groene asperges
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 400 g bloem type 00
  • 4 eieren
  • 400 g groene asperges (voor de pesto)
  • 8 asperges (voor de afwerking)
  • Sap en zestes van 1/2 citroen
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 30 g pijnboompitten + 1 eetlepel geroosterd voor de afwerking
  • Olijfolie extra vergine
  • Peper, zout en nootmuskaat

Aan de slag!

Maak voor de verse pasta een kuiltje in de bloem, doe er de eieren in en meng voorzichtig. Bestuif je handen met bloem en kneed het deeg ca. 15 minuten tot het heel glad en elastisch is. Laat het 20 min. rusten.

Draai het deeg door de pastamachine en snijd in tagliatellelinten van ca. 7 mm breed.

Maak de pesto. Spoel de 400 g asperges en snijd het onderste deel weg. Snijd de asperges in stukjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat uitlekken. Mix de asperges met het citroensap. Doe er 40 g Parmigiano Reggiano bij, alsook 20 g pijnboompitjes, een snuifje nootmuskaat, 3 eetlepels olijfolie en een snufje zout. Als de pesto wat te droog is, doe er dan later wat kookvocht van de pasta bij.

Spoel de 8 asperges voor de afwerking en snijd het onderste deel weg. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken.

Kook de tagliatelle in ca. 4 à 5 minuten al dente en haal de linten door de aspergepesto. Leg 2 asperges per persoon op het bord, schik de tagliatelle op de asperges, werk af met geroosterde pijnboompitjes, citroenzestes en een snuifje nootmuskaat.

Dit is een recept van Liliana Rizzuto.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet