
de madammen
Zo maak je tagliatelle met een pesto van groene asperges
In de keuken
wo 21 sep. - 6:52

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 400 g bloem type 00
- 4 eieren
- 400 g groene asperges (voor de pesto)
- 8 asperges (voor de afwerking)
- Sap en zestes van 1/2 citroen
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 30 g pijnboompitten + 1 eetlepel geroosterd voor de afwerking
- Olijfolie extra vergine
- Peper, zout en nootmuskaat
Aan de slag!
Maak voor de verse pasta een kuiltje in de bloem, doe er de eieren in en meng voorzichtig. Bestuif je handen met bloem en kneed het deeg ca. 15 minuten tot het heel glad en elastisch is. Laat het 20 min. rusten.
Draai het deeg door de pastamachine en snijd in tagliatellelinten van ca. 7 mm breed.
Maak de pesto. Spoel de 400 g asperges en snijd het onderste deel weg. Snijd de asperges in stukjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat uitlekken. Mix de asperges met het citroensap. Doe er 40 g Parmigiano Reggiano bij, alsook 20 g pijnboompitjes, een snuifje nootmuskaat, 3 eetlepels olijfolie en een snufje zout. Als de pesto wat te droog is, doe er dan later wat kookvocht van de pasta bij.
Spoel de 8 asperges voor de afwerking en snijd het onderste deel weg. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken.
Kook de tagliatelle in ca. 4 à 5 minuten al dente en haal de linten door de aspergepesto. Leg 2 asperges per persoon op het bord, schik de tagliatelle op de asperges, werk af met geroosterde pijnboompitjes, citroenzestes en een snuifje nootmuskaat.
Dit is een recept van Liliana Rizzuto.