Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je tempura

In de keuken

do 9 sep. - 1:30

Want wie eet er nu niet graag gefrituurd? Tijd voor een Japanse avond!
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

Basis

  • 12 scampi’s gepeld, gekuist en geplet.
  • 8 stukjes zeeduivel, in fijne schijfjes gesneden
  • 8 shiitake paddenstoelen, zonder steeltjes
  • 8 schijfjes pompoen of zoete aardappel
  • 8 kleine stukjes broccoliroosjes

Beslag

  • 1 ei
  • 200 ml ijswater
  • 100 gr gezeefde bloem

Saus

  • 400 ml water
  • 100 ml Mirin
  • 100 ml Japanse sojasaus
  • 10 gr bonitovlokken ofwel dashi-no-moto

Kruiden

  • 5 cm gember
  • 10 cm daikon

Aan de slag! 

Het beslag

Meng het ei met het water.

Meng hier voorzichtig gezeefde bloem door.

Het beste resultaat krijg je als je met kookstokjes roert.

Het is niet erg als er klontertjes in het beslag zitten.

Hou het mengsel goed koud.

De saus

Meng alle sausingrediënten en verdeel ze over 4 kommetjes.

De kruiden

Rasp de gember en de daikon.

Ga verder met het beslag

Wentel de basisingrediënten zoals stukjes vis, paddenstoelen en groenten door de bloem.

Verwijder het teveel aan bloem en haal de stukjes door het koude beslag.

Dompel ze vervolgens onder in hete olie (ca. 165°C ) en laat kort bakken.

Laten kleuren is niet echt nodig, de beste tempura is zeer licht geel.

Leg de tempura op een bord met een absorberend papiertje.

Bestrooi het geheel met de kruiden en serveer samen met de saus.

Dit is een recept van Ivan Helle.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet