
de madammen
Zo maak je tempura
In de keuken
do 9 sep. - 1:30

Wat heb je nodig: (4 personen)
Basis
- 12 scampi’s gepeld, gekuist en geplet.
- 8 stukjes zeeduivel, in fijne schijfjes gesneden
- 8 shiitake paddenstoelen, zonder steeltjes
- 8 schijfjes pompoen of zoete aardappel
- 8 kleine stukjes broccoliroosjes
Beslag
- 1 ei
- 200 ml ijswater
- 100 gr gezeefde bloem
Saus
- 400 ml water
- 100 ml Mirin
- 100 ml Japanse sojasaus
- 10 gr bonitovlokken ofwel dashi-no-moto
Kruiden
- 5 cm gember
- 10 cm daikon
Aan de slag!
Het beslag
Meng het ei met het water.
Meng hier voorzichtig gezeefde bloem door.
Het beste resultaat krijg je als je met kookstokjes roert.
Het is niet erg als er klontertjes in het beslag zitten.
Hou het mengsel goed koud.
De saus
Meng alle sausingrediënten en verdeel ze over 4 kommetjes.
De kruiden
Rasp de gember en de daikon.
Ga verder met het beslag
Wentel de basisingrediënten zoals stukjes vis, paddenstoelen en groenten door de bloem.
Verwijder het teveel aan bloem en haal de stukjes door het koude beslag.
Dompel ze vervolgens onder in hete olie (ca. 165°C ) en laat kort bakken.
Laten kleuren is niet echt nodig, de beste tempura is zeer licht geel.
Leg de tempura op een bord met een absorberend papiertje.
Bestrooi het geheel met de kruiden en serveer samen met de saus.
Dit is een recept van Ivan Helle.