Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je Thaise rode curry met kip

In de keuken

di 18 okt. - 11:50

In dit recept gebruiken we een saus van rode curry met kokosmelk. Probeer om wat verse rode currypasta te pakken te krijgen, want dat is dat is de allerlekkerste.
Thaise rode curry
© Canva

Wat verse koriander en munt zorgen op het einde van de rit voor een maaltijd boordevol zacht-pikante smaken en exotische aroma’s. Nu nog een palmboom erbij om de ervaring compleet te maken...

Wat heb je nodig: (4 personen)

Voor de Thaise curry:

  • 600g kipfilets
  • 500ml kokosmelk (of kokosroom)
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 3dl kippenbouillon
  • 1 rode paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 150g extra fijne sperzieboontjes
  • 1 duim gember
  • 1 limoen
  • 2 limoenblaadjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 koffielepeltje bruine suiker
  • ½ busseltje verse koriander
  • enkele takjes verse munt

Voor de rijst:

  • 250g rijst
  • een limoenblad
  • een snuifje zout

Aan de slag!

Probeer voor dit gerecht een portie verse rode currypasta te bemachtigen. Dit is een klassieker uit de Thaise keuken. Momenteel is dit product vekrijgbaar in heel wat grote supermarkten en in de meeste Oosterse voedingszaken en supermarkten.

Verhit een kookpot op een zacht vuur en verwarm daarin de kokosmelk. Voeg er de rode currypasta aan toe. (Wie van een extra pikant gerecht houdt kan wat meer van de pasta toevoegen.) Meng alles even met de garde.

Schenk er de kippenbouillon bij, samen met de limoenblaadjes. (Het recept voor verse kippenbouillon vind je op de website.)

Schil het knolletje gember en rasp dit in de kokosmelk.

Snij de rode paprika in twee of vier stukken. Verwijder de zaadlijsten en schil de groente met je dunschiller. (De schil is moeilijk verteerbaar.) Snij de partjes paprika in grove stukken.

Snij de rode chilipeper overlangs en verwijder de zaadjes. Snij deze pittige smaakmaker in fijne stukjes. (Wie minder tuk is op een pikant gerecht kan deze peper weglaten uit de receptuur.)

Knijp of snij de topjes en de steeltjes van de sperzieboontjes. Snij de groente vervolgens middendoor.

Voeg de stukjes paprika, chili en de halve boontjes toe aan de pot. Laat de groenten garen in de kruidige kokosmelk.

Neem de kipfilets erbij. Snij het vlees in dobbelstenen. Doe ook de stukjes gevolgelte in de pot. Laat alles zo’n 20 minuten sudderen op een zacht vuur.

Intussen kan je de rijst koken met een snuifje zout. (Volg hiervoor de aanwijzingen zoals vermeld op de verpakking.) Als je limoenblaadjes kon kopen, laat dan zo’n blad meegaren met de rijst. Dat zorgt voor een fijn aroma.

Neem een schaaltje en meng daarin de ‘straffe’ vissaus met het verse limoensap en de bruine suiker. (Het limoensap kan je naar keuze vervangen door citroensap.) Schenk het mengsel in de pot met kip en rode curry.

Serveer elke tafelgast een portie rijst met een flinke schep van de Thaise rode curry met kip. Pluk en scheur wat verse korianderblaadjes en een beetje munt en strooi dit net voor het serveren over elk bord.

Dit is een recept van Jeroen Meus. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet