Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je tiramisu met speculoos

In de keuken

ma 26 apr. - 1:00

Een Italiaans dessert met een Belgische twist...
© Canva

Wat heb je nodig: (6 personen)

  • 25 tot 30 speculaaskoekjes (ong. 180 g)
  • 2 tot 3 koppen espressokoffie
  • 2 tot 3 el amaretto
  • 6 soeplepels cacaopoeder

Voor de tiramisu:

  • 500 g mascarpone
  • 3 eiwitten
  • 4 eigelen
  • 150 g fijne kristalsuiker

Aan de slag!

Maak de mascarpone luchtig met een spatel.

Klop de eiwitten tot schuim en spatel ze er voorzichtig onder.

Klop de eigelen met de suiker tot een schuimende massa.

Spatel door het mascarponemengsel tot u een glad geheel bekomt.

Giet een fijne laag over de bodem van een schotel.

Dop de speculaaskoekjes in de koffie met de amaretto, maar zorg ervoor dat de koekjes krokant blijven.

Doe een laag mascarponeroom over de koekjes.

Herhaal deze werkwijze drie tot vier keer.

Plaats de tiramisu dan in 4 u. lang in de koelkast.

Bestuif vlak voor het opdienen lichtjes met cacaopoeder.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet