
de madammen
Zo maak je tiramisu met speculoos
In de keuken
ma 26 apr. - 1:00

Wat heb je nodig: (6 personen)
- 25 tot 30 speculaaskoekjes (ong. 180 g)
- 2 tot 3 koppen espressokoffie
- 2 tot 3 el amaretto
- 6 soeplepels cacaopoeder
Voor de tiramisu:
- 500 g mascarpone
- 3 eiwitten
- 4 eigelen
- 150 g fijne kristalsuiker
Aan de slag!
Maak de mascarpone luchtig met een spatel.
Klop de eiwitten tot schuim en spatel ze er voorzichtig onder.
Klop de eigelen met de suiker tot een schuimende massa.
Spatel door het mascarponemengsel tot u een glad geheel bekomt.
Giet een fijne laag over de bodem van een schotel.
Dop de speculaaskoekjes in de koffie met de amaretto, maar zorg ervoor dat de koekjes krokant blijven.
Doe een laag mascarponeroom over de koekjes.
Herhaal deze werkwijze drie tot vier keer.
Plaats de tiramisu dan in 4 u. lang in de koelkast.
Bestuif vlak voor het opdienen lichtjes met cacaopoeder.