
de madammen
Zo maak je trifle met mascarpone en rode appel
In de keuken
wo 19 okt. - 5:37

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 250 gr mascarpone
- 2 dl lichte room
- 2 eiwitten
- 2 rode appels
- 75 ml Amaretto
- 3 el vloeibare honing
- 2 el citroensap
- 6 kleine biscuitkoekjes (vb. Jules Destrooper)
- 100 gr brésiliennenootjes
- een snuifje zout
Aan de slag!
Was de appels en boen ze schoon. Snijd ze in kleine stukjes. Meng de appelblokjes met 1 el honing, 1 el citroensap en de Amaretto.
Klop de eiwitten stijf met de room en de rest van de honing. Doe er de rest van het citroensap bij en klop nogmaals goed op. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door de mascarponecrème.
Verkruimel de koekjes zeer fijn.
Vul hoge glazen met een laagje koekkruimels, appelmengsel en mascarponecrème. Zet tenminste 1u in de koelkast. Net voor het serveren werk je af met wat brésiliennenootjes.