Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Zo vraag je je gratis belastinggids aan bij Test-Aankoop

di 25 mei - 6:30

Zie je op tegen die jaarlijkse belastingaangifte? Of vind je financiën net zo interessant dat je het fijne weten over élke code die je belastingbrief en Tax-on-web te bieden hebben? Bestel dan de belastinggids van Test-Aankoop. Hij is gratis en een simpel telefoontje volstaat.

Ingewikkeld kluwen

Alsof het allemaal nog niet ingewikkeld genoeg was, komen er dit jaar nog eens 18 codes bij op de belastingaangifte. "Het blijft een ingewikkeld kluwen voor de gewone man", zegt Simon November van Test-Aankoop. "De grootste voordelen worden bekomen door de mensen die fiscaal het best geïnformeerd zijn, of die zich hulp kunnen veroorloven."

November doelt onder andere op nieuwe fiscale maatregelen, in de vorm van belastingverminderingen of belastingvrijstellingen. "De fiscus kent die niet allemaal automatisch toe en vult de aangiftes niet altijd volledig in. Daardoor lopen veel mensen veel geld mis."

Het jaar 2020 is bijzonder turbulent geweest. Door de coronacrisis zijn sommige belastingregels gewijzigd. De Belastinggids van Test-Aankoop wijst je de weg en helpt je de belastingaangifte optimaal in te vullen.

De fiscus kent belastingverminderingenniet allemaal automatisch toe en vult de aangiftes niet altijd volledig in. Daardoor lopen veel mensen veel geld mis.

— Simon November van Test-Aankoop

Drie tips  

Simon November geeft alvast enkele tips voor het invullen van je belastingaangifte.

Voor ouders van jonge kinderen

Ten eerste mogen we voor kinderopvang dit jaar 13 euro per dag inbrengen. "Dat bedrag lag al een eeuwigheid vast op 11,20 euro. De kans bestaat dus dat mensen het uit gewoonte verkeerd ingeven, en daardoor minder voordeel krijgen." De maximumleeftijd is ook verhoogd van 12 tot 14 jaar. 

Voor mantelzorgers

Zorg je voor een inwonende 65-plusser of woon je zelf bij iemand in om voor hem of haar te zorgen?

Vanaf aanslagjaar 2022 worden de toepassingsvoorwaarden voor mantelzorgers verstrengd. Je kan die persoon dan best nu in je aangifte opnemen, zegt November: “Voor hen zal de fiscus gedurende de 5 jaar durende overgangsperiode de meest gunstige regeling hanteren". 

Voor ouders van jobstudenten

Ten slotte heeft November nog tips voor wie een jobstudent in huis heeft: “Gepresteerde uren studentenarbeid in het tweede kwartaal van 2020 (1 april tot 30 juni) moeten niet in aanmerking genomen worden bij zijn bestaansmiddelen. Ook studentenarbeid tussen 1 oktober en 31 december 2020 in de zorgsector en het onderwijs wordt niet meegerekend.”  

Vraag jouw exemplaar van de gratis Belastinggids aan bij Test-Aankoop op 0800 50 450 

Nog meer goede raad nodig? je kunt de gratis Belastinggids van Test-Aankoop aanvragen via het nummer 0800 50 450.

De medewerker van het callcenter van Test-Aankoop zal polsen of het jou interesseert om lid te worden van de consumentenorganisatie. Het staat je vrij om daar al dan niet op in te gaan. 

Elke beller krijgt de gids sowieso gratis. Succes met je aangifte! 

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet