Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Zo wordt schoonmaken fijn

vr 12 mrt. - 8:07

Eerlijk: niemand vindt schoonmaken leuk. Maar achteraf ben je wel altijd blij dat je het gedaan hebt. Zo maak je je wekelijkse klusjes nét iets aangenamer.

Afleiding

Koppel het nuttige aan het aangename. Luister tijdens het schoonmaken naar een audioboek of podcast. Zet een aflevering van je favoriete serie (die je toch kan volgen zonder al te aandachtig op te letten) op in de achtergrond. Luister naar je favoriete radiozender (Radio 2, duh) of maak een speciale schoonmaak-playlist met al je favoriete hits!

Timer

Gebruik een keukenwekker of je smartphone om een timer te zetten. Zo maak je er meteen een soort wedstrijd tegen de klok van. Zo heb je ook meteen een einddoel en weet je wanneer het erop zit. Je zal verrast zijn van hoe veel je gedaan krijgt in amper 10 minuten of een uurtjeBegin altijd met de meest vervelende karwei. Hoe sneller die achter de rug is, hoe beter je je zal voelen!

Goed materiaal

Geen wonder dat je een hekel hebt aan stofzuigen als je stofzuiger het niet meer doet. Investeer tijdig in goed poetsmateriaal. Denk bijvoorbeeld ook aan speciale producten (voor je oven, haardvuur, natuursteen, ...) die je schoonmaak zullen vergemakkelijken. Kies ook af en toe een poetsproduct met een andere geur dan gewoonlijk. Dat houdt het interessant!

Bezoek

Nodig je (schoon)ouders, buren of vrienden uit. Niemand ontvangt graag mensen in een slordig huis. Een beetje stress en tijdsnood kunnen een goede motivator zijn. Opnieuw: je zal versteld staan van hoeveel je gedaan krijgt in 10 minuten! Na de inspanning komt dan de ontspanning met je bezoek.

Beloning

Je favoriete film en een glaasje wijn? Een nieuwe plant voor de living? Je partner die de schoonmaak de volgende keer voor zijn of haar rekening zal nemen? Beloon jezelf na het harde werk. Goed gedaan!

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet