Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Zware brand in meubelzaak Vilvoorde: dan toch kleine hoeveelheid asbest aangetroffen

ma 8 apr. - 6:32

Bij de zware brand in een meubelwinkel in Vilvoorde is dan toch een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Vandaag zal een gespecialiseerde firma de straten en de geparkeerde voertuigen reinigen. De uitbater van de winkel zit in zak en as: "Mijn levenswerk is verwoest", vertelde hij aan Radio 2 Vlaams-Brabant.
© Foto: Radio 2

De zware brand die zaterdagavond meubelwinkel Belga Meubelen vernielde, laat zijn sporen na. Twee aanpalende huizen zijn onbewoonbaar door de brand en auto's die in de buurt geparkeerd stonden, zijn onbruikbaar.

Toch asbest

Hoewel er eerst gedacht werd dat er geen asbest was vrijgekomen, blijkt er nu toch asbest te zijn gevonden, zij het een kleine hoeveelheid. Sporen van het giftige goedje zijn gevonden in Kolveniersstraat, Spiegelstraat en Neerhofstraat. De asbestvezels worden vandaag verwijderd door een gespecialiseerde firma.

"Blij dat er geen gewonden zijn gevallen"

Voor uitbater van de meubelzaak Philip van Caenegem is de brand een ramp. "De brand heeft de winkel volledig vernield. Ik hoop dat ik ooit opnieuw zal kunnen opengaan, maar op dit moment is het nog te vroeg om dat met zekerheid te kunnen zeggen. Mijn levenswerk is weg." Toch ziet Philip ook het positieve in. "Ik ben blij dat er geen gewonden zijn gevallen en dat de brand niet is overgeslagen naar meerdere huizen."

De uitbater van Belga Meubelen denkt ook aan de klanten die meubels besteld hadden. "Klanten zullen ook wel met heel wat vragen zitten. Daarom gaan we zo snel mogelijk telefoonlijnen en internetverbinding installeren in ons magazijn. Klanten melden zich best zo snel mogelijk. Maar voor de meesten zal er geen probleem zijn, want ons magazijn met alle stock staat in de Machelsestraat in Vilvoorde. Daar heeft geen gelukkig brand gewoed."

Ook in Tienen is er trouwens een filiaal van Belga Meubelen en ook daar kunnen mensen terecht met vragen over hun bestelling.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet