Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Light klassiekers in de keuken

di 4 feb. - 9:00

Lien Willaert heeft een nieuw kookboek, "Liens lichte klassiekers". Het staat vol klassieke recepten, even smakelijk maar veel lichter en gezonder.
liens lichte klassiekers

Lien Willaert heeft een nieuw kookboek, "Liens lichte klassiekers". Het staat vol klassieke recepten, even smakelijk maar veel lichter en gezonder.

Neem bijvoorbeeld haar recept voor stoverij. Dat bevat, inclusief frietjes en sla, amper 642 calorieën in plaats van de 1475 in een 'normale' stoverij.

Klik hier om het recept te bekijken!

liens lichte klassiekers

liens lichte klassiekers

Meer info:

De website van uitgeverij Borgerhoff-Lamberigts

Xantana

= een uitvinding van Ferran Adria, de beroemde Spaanse chef van het restaurant El Bulli, jarenlang op de lijst van beste restaurants ter wereld. Hij heeft een hele reeks textura’s uitgebracht. En één van die poedertjes is Xantana.

Het heeft een grote verdikkingskracht, ideaal bindmiddel om sauzen mee te maken.

En het bevat zo goed als geen calorieën. Als je boter en bloem gebruikt in een witte saus heb je al gauw 500 kilocalorieën meer!

Waar kan je het vinden? In horecawinkels, op het internet of zelfs in apotheken, als xantaangom.

Vetten

In de klassieke keuken gebruiken we te veel vetten, vooral te veel verzadigde vetten.

Vervang die zo vaak mogelijk. Maar je moet natuurlijk ook niet alle verzadigde vetten gaan schrappen. Af en toe wat boter moet kunnen, maar kies daarnaast vooral voor de onverzadigde vetten.

Lien opteert zelf voor soyaboter of olijfolie.

Suiker?

Veel suiker maakt dik, en geeft tandbederf en energiepieken en dalen.

De gezondste suikervervanger is stevia. Dat bevat geen calorieën, maar de smaak vindt niet iedereen lekker.

Lien gebruikt de suikervervanger tagatesse of diksap, vruchtensap dat langdurig gekookt wordt en gaat indikken.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet