Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

2500 cannabisplanten aangetroffen bij grote drugsactie

di 11 dec. - 4:06

Bij een grootschalige drugsactie heeft de politie vandaag meer dan 2500 cannabisplanten in beslag genomen. De zogenaamde Cleanhouse-actie is een samenwerking tussen verschillende politiezones. Acht verdachten werden gearresteerd.
© Foto: Radio 2

De politie viel binnen op 13 locaties, verspreid over heel Limburg. Onder andere in woningen in Tessenderlo, Kortessem en Lommel werden grote plantages aangetroffen. In totaal nam de politie 1200 gram cannabis en 20 000 euro in beslag. 

Grote samenwerking

Het is de 16de keer dat de Cleanhouse-actie plaatsvond. Het is een samenwerking tussen acht politiezones, de Federale Politie en de Federale Gerechtelijke Politie van Limburg. Ook de Civiele Bescherming, Fluvius en de Watergroep deden mee aan de drugsactie. 

Verhuurders op de hoogte?

Naast de 8 verdachten die gearresteerd zijn, wordt nu nog onderzocht of de verhuurders van de woningen in kwestie op de hoogte waren van de plantages. Het onderzoek wordt nog verdergezet en latere arrestaties zijn nog mogelijk. Het Parket van Limburg roept verhuurders op om waakzaam te zijn bij het afsluiten van huurcontracten. 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet