Amerikaanse ambassadeur bezoekt unief en PXL

vrijdag 22 maart 2019 - 12:38
Dirk Reynders
universiteit, pxl, amerikaanse ambassadeur
foto: Radio 2
Ronald J. Gidwitz, de ambassadeur van de Verenigde Staten in België, bracht vrijdag een bezoek aan de Universiteit Hasselt en aan de Hogeschool PXL. Het hoger onderwijs in Limburg hoopt op nog meer samenwerkingen en uitwisselingen met de Verenigde Staten.

In 2018 benoemde president Trump Ronald J. Gidwitz als vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering in ons land.  Vrijdagmorgen werd hij aan de UHasselt op campus Diepenbeek ontvangen door het bestuur van de associatie van hogeschool en universiteit. Hij bezocht er onder meer de bibliotheek en sprak met studenten en docenten die al op uitwisseling zijn geweest. Tijdens een lunch werd gepraat over nieuwe samenwerkingsmogelijkheden.

Erkenning

"Voor ons is dit een erkenning als universiteit en tegelijk een opportuniteit om de bestaande samenwerkingen nog verder uit te bouwen," verduidelijkt vice-rector Jean-Michel Rigo. "Nu gaan geregeld studenten van ons op uitwisseling in Amerikaanse universiteiten, soms met een beurs uit bepaalden fondsen, dat gebeurt ook in omgekeerde richting. Ook onderzoekers werken meer en meer samen en dat in alle domeinen waar wij actief zijn."

Basketters

Vrijdagnamiddag bezoekt de ambassadeur de PXL. Daar woont hij onder meer een les bij over het Amerikaanse ondernemerschap. Hij ontmoet er studenten en docenten en ook basketbalcoach Brian Lynch van Limburg United en enkele van zijn spelers.

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!