Award voor vzw die foto's neemt van overleden kindjes

woensdag 27 maart 2019 - 07:42
Dirk Vlaeyen
De hogeschool PXL heeft de Limburgse vrijwilligers in de bloemetjes gezet. De award "Vrijwilligersorganisatie van het Jaar" ging naar de VZW Boven De Wolken, een organisatie van professionele fotografen die overleden kindjes op een respectvolle manier fotografeert en zo de ouders helpt bij de verwerking van hun verlies.

De fotografen nemen foto's van de overleden kindjes, op een respectvolle manier, zodat ouders een tastbare herinnering hebben. Bina Snoekx uit Neerpelt is één van de vrijwilligers. Bina verloor twaalf jaar geleden zelf haar pasgeboren zoontje, en dat is één van de redenen waarom ze zich inzet voor de vzw. Zij heeft namelijk niet meer dan een wazige foto van zoontje Vince.

Meer fotografen nodig

Aan de award is geen geld verbonden, maar wel naambekendheid en daarmee hoopt de VZW nog meer vrijwilligers aan te trekken: "Concreet hopen we dat er zich nog meer fotografen aanmelden, want er blijft een schijnend tekort aan fotografen in bepaalde regio's. Want meer en meer ouders doen een beroep op Boven De Wolken en daardoor krijgen onze fotografen het te druk. Het zou dus fijn zijn als er meer fotografen zich zouden aanmelden."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!