Bert Meewis van De Slagmolen in Oudsbergen is chef van het jaar bij Gault & Millau

maandag 4 november 2019 - 17:07
Ilse Suffeleers
foto: de Slagmolen
In Lint is voor de 17e keer de Gault & Millau restaurantgids voorgesteld. Bert Meewis van restaurant De Slagmolen in Oudsbergen is verkozen tot chef van het jaar 2020. Hij scoort 18 op 20 en heeft al jaren hét toprestaurant in Limburg.

Bert Meewis van restaurant De Slagmolen in Oudsbergen mag zich dus een jaar lang chef van het jaar noemen. Hij had de titel eigenlijk niet meer verwacht, omdat de Slagmolen al 25 jaar bestaat, en ook al langer dan vandaag 18 op 20 scoort. Maar hij is toch vereerd. Bert Meewis: "Dat is een hele eer. Ik was zelfs een beetje emotioneel toen ze het me zeiden. Ik moet zeggen: het is de kers op de taart."

25-jarig jubileum

Net dit jaar viert Bert Meewis ook zijn 25-jarig jubileum. Daarvoor is er al een speciaal menu. Maar ook dit gaat gevierd worden, op het gepaste moment. De opvolging is ook al verzekerd, want de zoon van Bert heeft een half jaar gelden het keukenteam versterkt. Hij is sinds kort de rechterhand van Bert. De keuken van De Slagmolen is volgens Bert Meewis een klassiek hedendaagse keuken. "Maar we zijn wel geëvolueerd. De keuken is nu moderner dan 25 jaar geleden", zegt hij. 

Nieuwe restaurants

Restaurant Hoeve De Bies uit Voeren is voor Gault & Millau de ontdekking van het jaar. Er staan ook 14 nieuwkomers uit Limburg in de gids. 

Hoogst scorende restaurants in Limburg 

Twee andere Limburgse restaurants scoren ook erg hoog in de Gault & Millau, met 17 op 20, en dat zijn Magis in Tongeren en La Source in Lanaken. Dit zijn de restaurants in Limburg die 15 op 20 of hoger scoren:

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!