Bestuursleden stappen uit onvrede op bij Lommel SK

donderdag 13 juni 2019 - 17:44
Hilde Lieten
Foto: sporza
Voetbalclub Lommel SK kampt met overnamepijnen. De club haalde vorige maand 2 investeerders aan boord, maar hun nieuwe financiële beleid staat haaks op dat van het oude bestuur. Enkele bestuursleden, waaronder financieel manager Greet Vanbrabant, stapten daarom vandaag op.

De Israëlische sportadvocaat Udi Shochatovitch en zijn rechterhand, Hasselaar Rudi vandenput, kochten zich na lange gesprekken vorige maand in bij de club uit 1B. De twee hebben hoge verwachtingen, willen op termijn naar 1A en willen een nieuw stadion bouwen.

Goede huisvader

Een belangrijke afspraak met de investeerders was dat het huidige bestuur zou blijven. Dat bestuur wou - als een goede huisvader - de eigenheid van de club bewaken, maar ziet die nu in gevaar komen. De nieuwkomers schakelden immers meteen een versnelling hoger. Zo werd Ronny Van Geneugden met de nodige centen als technisch directeur gelokt.

Ex-manager Vanbrabant: “Andere waarden zijn nu belangrijk in vergelijking met vroeger”

Greet Vanbrabant was 10 jaar financieel manager voor de Limburgse club. Maar sinds de komst van de nieuwe eigenaars werd duidelijk dat Shochatovitch en co een andere koers wilden varen. En daar willen Vanbrabant en enkele collega’s niet in meegaan.

“Wij waren het gewoon om jarenlang met een beperkt budget te werken en daar ook nauwgezet mee om te springen. Nu is het een ander gegeven: er zijn meer middelen beschikbaar en die middelen worden duidelijk veel gemakkelijker gespendeerd”, zegt Vanbrabant.

Meegaan in verhaal of niet?

Dat Lommel nood had aan een investeerder was ook voor Vanbrabant duidelijk. “In lijn met de ambities van de club was het nodig om een nieuwe investeerder te vinden. De financiële kloof met de rest in 1B was te groot om het hoofd boven water te houden.”

“Het is logisch dat de nieuwe eigenaars dan hun eigen koers gaan varen en dat respecteren we. Maar andere waarden zijn nu belangrijk in vergelijking met vroeger. Dat vergt voor ons een grote aanpassing. Dan moet je op een bepaald moment een beslissing nemen of je wilt meegaan in dat verhaal of niet.”

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!