De Warmste Week: Purpose dogs zoekt gastgezinnen voor assistentiehonden

vrijdag 15 november 2019 - 13:01
Mathijs Bijnens
foto: Radio 2
Tijdens De Warmste Week wordt er geld ingezameld voor goede doelen, maar vanaf dit jaar kan je ook meedraaien als vrijwilliger. Wil jij je handen uit de mouwen steken, dan kan je bijvoorbeeld toekomstige assistentiehonden opvangen voor Purpose dogs.

Op 22 november worden er negen toekomstige assistentiehonden geboren in Tongeren. Vanaf hun geboorte tot ze acht weken zijn, groeien ze op in een gastgezin. Daarna vertrekken ze naar de hondenscholen. Het eerste jaar worden ze opgevoed, daarna worden ze opgeleid tot assistentiehond.

Canelle is zwanger van 9 puppies

Purpose dogs is nog op zoek naar gastgezinnen met een hart voor de puppies. Daarom kwam moederhond Canelle alvast even langs in de studio van Radio 2! Haar buik is mooi dik en ze draagt heel wat puppies. Vanmorgen heeft de dierenarts gezien dat het er negen zijn!

Gastgezin gezocht

In de eerste drie tot vier levensweken drinken pups moedermelk en bevinden zij zich nog in een risicofase. Vanaf vier weken gaan hun oogjes open, beginnen ze rond te wandelen en krijgen zij, naast de moedermelk, ook vast voer. Dan kan je zeggen dat puppies echte peutertjes worden. Vanaf dan begint de opvoeding: spelen! Puppies worden snel groot en net zoals bij mensen moeten pups opgevoed en verzorgd worden. In de twee laatste weken dat zij bij het gastgezin verblijven, worden er al kleine wandelingetjes en uitstapjes gedaan.

Wil je helpen, contacteer Purpose dogs via de website van de warmste week!

Het studiogesprek kan je hier beluisteren:

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!