Drie scenario's voor renovatie van Shopping 2 in Genk

woensdag 11 september 2019 - 08:42
Hilde Lieten
Foto: Radio 2
De stad Genk wil drie mogelijkheden onderzoeken voor de renovatie van Shopping 2 in Genk. En dat gaat van een kleine renovatie, over een ingrijpende, tot een volledige nieuwbouw.

Drie jaar geleden is een eerste aanzet voor de renovatie van Shopping 2 gegeven, maar daar is toen verder niets van gekomen. "Probleem met Shopping 2 is dat daar 117 eigenaars zijn", zegt burgemeester Wim Dries. "Het is niet gemakkelijk hen allemaal op een zelfde lijn te krijgen. Maar de wil is er wel om te renoveren."

Balans tussen handel en wonen

"De vraag is: voor welk scenario ga je", gaat Dries verder. "Er is een scenario dat belangrijk is voor handelaars die er ook wonen. Maar het shoppingcentrum is ook een belangrijke handelsschakel waar veel leegstand is. Dus moet er ingegrepen worden. Moet je de looplijnen veranderen? Moet je de winkels anders indelen? En hoe verbind je dat met het centrum? Het is die connectie tussen handel en wonen, die we moeten uitwerken."

Proces van jaren

"Ik herinner mij ook van Shopping 1 dat dat jaren heeft geduurd voor het renovatieproces op gang is gekomen", vertelt Dries. "Het grote verschil hier is het grote aantal eigenaars. Wij zijn volop bezig te overleggen met die eigenaars om zo een keuze uit de verschillende scenario's te kunnen maken."

Meer dan 40 jaar oud

"Wij hebben het project zeker niet opgegeven", besluit Dries. "Het shoppingcentrum is meer dan veertig jaar oud en iedereen beseft dat renovatie dringend nodig is. Alleen is het een werk dat goed voorbereid moet worden en dat heeft wat tijd nodig."

 

 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!