Gebruikt u de hondenweide juist?

donderdag 6 juli 2017 - 15:04
Lize Vanhengel, student Agro- en Biotechnologie Groenmanagement aan de PXL voerde onderzoek naar het effect van groen op honden en het nut hiervan. De voornaamste conclusie was dat nog te weinig mensen weten hoe een hondenweide juist werkt.

Binnen Limburg zijn er reeds meer dan 30 hondenweiden en er komen er steeds bij, maar hoe gebruik je zo'n hondenweide eigenlijk? Zo kan je hond best al wat beweging gehad hebben voor je naar de hondenweide gaat. Lize Vanhengel: 'De hondenweide moet altijd iets extra zijn voor de hond. Zodat hij zich al een beetje heeft kunnen uitleven en dan als ontspanning nog wat op de hondenweide kan spelen.' Nog een goede tip van Lize: 'Neem ook zeker geen speeltjes mee of drinkbakken want dan gaan honden bezitsgedrag vertonen en ruzie maken met andere honden.'

Spelregels

Om dit allemaal duidelijk te maken aan de mensen, stelde Lize 10 spelregels op die je moeten helpen bij het gebruik van een hondenweide. Samen met de provincie plaatste ze al een eerste infobord aan de hondenweide bij domein van Nieuwenhoven in Sint-Truiden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!