Hasselaar Koen Timmers dan toch niet de beste leerkracht ter wereld

zondag 18 maart 2018 - 17:28
Het is de Britse Andria Zafirakou die in Dubai de felbegeerde "Global Teacher Prize" heeft gewonnen. En dus niet Hasselaar Koen Timmers. Hij was nochtans al voor het tweede jaar op rij genomineerd.

Koen Timmers was al voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de "Global Teacher Prize". En dit jaar was hij zelfs tot in de top tien geraakt. Maar de prijs ging uiteindelijk naar een Britse lerares van de Alperton Community School in Londen. Koen Timmers is teleurgesteld en opgelucht tegelijkertijd. "Net zoals een sporter wil ik altijd winnen en dat is jammer genoeg niet gelukt. Maar 1 miljoen dollar winnen zou ook voor problemen hebben gezorgd. Dan had ik ook een jaar lang moeten reizen en dat zou niet goed geweest zijn voor mijn relatie."

 

Timmers is lector aan de hogeschool PXL en leraar webdesign aan CVO De Verdieping in Heusden-Zolder. En hij werkt ook mee aan internationale projecten. Onder meer aan een webplatform over het klimaat voor scholen van over de hele wereld. En aan een project waarbij kinderen in Afrikaanse vluchtelingenkampen les krijgen via Skype.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!