Hasselt wil ondanks wegenwerken goed bereikbaar zijn tijdens eindejaar

maandag 2 december 2019 - 16:08
Jasmien Leboy
Foto: Radio 2
De stad Hasselt wil bereikbaar blijven tijdens de eindejaarsinkopen. En dat ondanks de werken op onder meer twee plekken op de Grote Ring en aan de Molenpoort. Daarom lanceert de stad vandaag de website vlotnaarhasselt.be. Daarop kan je zien hoe je Hasselt het beste kan bereiken met de fiets, bus, trein of auto.

De stad Hasselt hoopt dat heel wat mensen, ondanks de vele werken, ook tijdens de eindejaarsinkopen hun weg vinden naar de stad. Daarom zijn de pendelparkings en bussen tijdens de vier koopweekends gratis en worden er ook fietsenstallingen met toezicht voorzien.

"Binnen de Grote Ring hebben we 18 parkeergelegenheden, maar tijdens zulke drukke weekends volstaan die niet altijd", vertelt burgemeester Steven Vandeput. "Aan de rand van de stad zijn in totaal vijf parkings waar om het kwartier pendelbussen zullen worden ingezet. Vanaf het moment dat de bezoeker op die pendelbus stapt, zal hij ook zien dat hij in Hasselt kerstmis aan het vieren is." Alle info vind je op vlotnaarhasselt.be

'Hasselt kust kerst'

Ook de handelaars dragen hun steentje bij met de actie 'Hasselt kust kerst'. Op een duurzame inpakstand kan je je kerstcadeaus laten inpakken met recuperatiematerialen en er zijn ook zes interactieve etalages, waarbij passanten zelf kerstliedjes en -taferelen in gang kunnen zetten.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!