Hoger onderwijs in Limburg in de lift

dinsdag 11 september 2018 - 06:55
Leen Paredis
foto: Pixabay
Volgende week start het academiejaar aan de UHasselt en de Limburgse hogescholen UCLL en PXL. En het gaat goed met de inschrijvingen.

Aan UCLL stijgen de inschrijvingen met 6 procent, in vergelijking met vorig jaar. Bij PXL zijn er 5 procent meer inschrijvingen. 

Uitschieters aan UCLL zijn Elektromechanica en Elektronica-ICT, bedrijfsmanagement en vroedkunde. Bij PXL groeit de richting bouwkunde het sterkst, na een terugval vorig jaar. Maar ook de opleiding verpleegkunde ziet het aantal studenten sterk toenemen. 

UHasselt status quo

Aan de UHasselt zijn de cijfers hetzelfde als vorig academiejaar. Maar daar zijn ze blij mee, want vorig jaar nam het aantal eerstejaars sterk toe. Vooral de exacte wetenschappen zoals fysica, biologie en chemie doen het goed. Sterkste stijgers zijn de richtingen industrieel ingenieur en handelsingenieur met 20 procent meer inschrijvingen.

Volgens rector Luc De Schepper beginnen de campagnes om de zogenaamde STEM-richtingen (Science – Technology – Engineering – Mathematics) te promoten, effect te hebben. "In heel Vlaanderen steeg het aantal studenten al in die richtingen en nu breekt het ook in Limburg door", zegt De Schepper. "Dat is een positieve trend, want in de bedrijfswereld is er nood aan meer STEM-profielen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!