Hogeschool PXL breekt voor de vijfde keer uit in Hasselt

donderdag 25 april 2019 - 14:47
Jasmien Leboy
Studenten en docenten verzamelen zwerfafval op het Dusartplein in Hasselt
De deuren van de PXL bleven vandaag dicht en de studenten trokken erop uit. Het is al de vijfde keer dat de hogeschool "PXL Breekt Uit" organiseert. Bij Radio 2 Limburg leerden studenten verpleegkunde van de PXL onder meer wat een goede werkhouding is. Andere studenten gingen ploggen of maakten muziek op straat in Hasselt.

Met "PXL breekt uit" wil de hogeschool benadrukken dat je niet op de schoolbanken moet zitten om te leren. Dit jaar werkte de hogeschool een studiedag uit rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, die de Verenigde Naties hebben opgesteld, zoals "geen armoede meer", "goed onderwijs" en "duurzame energie".

Ploggen

Vanmiddag verzamelden zo'n 300 studenten en leerlingen op het Dusartplein in Hasselt om te "ploggen". In kleine groepjes raapten ze al wandelend of joggend zwerfafval op en hun zakken raakten snel gevuld. "Er ligt toch wel wat afval. Snoeppapiertjes en karton, maar vooral sigarettenpeuken. Om de seconde moeten we stoppen om de zak te vullen", vertelt een student. "Ik vind het een goed initiatief omdat de klimaatproblemen heel erg in de belangstelling staan. Ik vind het dus positief dat we nu de stad opruimen", vult een andere studente aan. Het verzamelde zwerfafval werd nadien binnengebracht in het containerpark in Kuringen.

Werkhouding

Ook bij Radio 2 Limburg kregen we studenten en docenten van de PXL over de vloer. Zij leerden waarop je moet letten als je een goede werkhouding wil aannemen, want fout zitten en staan kan op termijn voor klachten zorgen. "De juiste werkhouding bestaat eigenlijk niet", vertelt Bob Dohmen. "Dynamisch werken, het zitten en staan afwisselen, is het meest gezonde. Dat maakt wel degelijk een verschil om de tussenwervels in onze ruggengraat soepel te houden."

 

 

Lichaamsoefeningen op de redactie van Radio 2 Limburg

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!