Jonge Limburgse schrijnwerkers halen alles uit de kast voor Houtproef

donderdag 20 april 2017 - 19:50
Vandaag is de grootste schrijnwerkerswedstrijd van het land begonnen! Maar liefst 189 jonge schrijnwerkers uit Limburg namen deel. De houtproef moet het grote publiek laten kennismaken met het beroep van houtbewerker en jongeren warm maken om alle aspecten van het beroep te verkennen.

De houtproef is een proef voor leerlingen uit het secundair onderwijs (BUSO/BSO/TSO) die de richting hout of schrijnwerkerij volgen. Tijdens de houtproef maken de deelnemers op school een werkstuk in massief hout. De deelnemers krijgen 's ochtends een ontwerp en moeten dat in een dag tijd helemaal uitwerken. Aan het einde van de dag worden de afgewerkte werkstukken meegenomen voor een grondige beoordeling door een vakjury.

In Limburg deden een kleine 200 leerlingen mee. Ook scholengemeenschap Relindis en Harlindis uit Maaseik ging vandaag aan de slag. Zij hebben de grootste houtbewerkingsafdeling van het land. Voor technisch adviseur Matty Schols is het belangrijk dat zijn leerlingen zo leren omgaan met de tijdsdrukDe leerlingen mogen tot 18u vanavond er aan werken, maar de school is uit om 16u20, dus ik denk dat dan al een heel deel zal klaar zijn. Op die manier leren de leerlingen werken tegen tijd.

De uitslagen van de wedstrijd worden bekend gemaakt op regionaal en Vlaams niveau. De regionale uitreiking voor Limburg vindt plaats op vrijdag 19 mei in het provinciehuis te Hasselt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!