KIES19: Jo Brouns (CD&V) als opvolger naar Vlaams Parlement

maandag 27 mei 2019 - 17:01
Janna De Clerck
foto: Radio 2
Bij de Vlaamse en federale verkiezingen zijn in totaal 6 Limburgse burgemeesters verkozen. Waaronder ook CD&V'er Jo Brouns uit Kinrooi. Hij was eerste opvolger op de lijst voor het Vlaams Parlement en mag de plaats innemen van voormalig minister Jo Vandeurzen die niet meer zal zetelen.

Jo Brouns is naar eigen zeggen al helemaal ingewerkt. Want hij werkte tot nu toe op het kabinet van Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V). "Ik heb het voorrecht gehad om de voorbije 10 jaar aan de Limburgse dossiers te werken op het kabinet. Dus het SALK na de sluiting van Ford Genk, met daarin onderdelen als mobiliteit, ruimtelijke ordening, onderwijs, ... en ik denk dat we op de belangrijke dossiers voor Limburg moeten blijven inzetten."

Meerdere burgemeesters

In totaal zijn er zes Limburgse burgemeesters verkozen, onder meer de CD&V-burgemeesters Lode Ceyssens van Oudsbergen en Wouter Beke uit Leopoldsburg. Voor N-VA mag burgemeester Steven Vandeput uit Hasselt naar het Vlaams Parlement. Voor SP.A is burgemeester Els Robeyns uit Wellen verkozen. Ook titelvoerend burgemeester Lydia Peeters van Open VLD is herverkozen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!