Limburg sterkste stijger in toeristische overnachtingen in eerste acht maanden 2019

dinsdag 3 december 2019 - 16:48
Ilse Suffeleers
foto: radio 2
Limburg heeft het toeristisch erg goed gedaan tijdens de eerste acht maanden van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister Zuhal Demir heeft bekend gemaakt.  Van heel Vlaanderen is er in Limburg de grootste stijging van het aantal overnachtingen: meer dan 4 procent overnachtingen erbij.

Het toerisme in Limburg zet de positieve trend van 2018 verder.  Er waren in de eerste 8 maanden van 2019 in totaal 3,2 miljoen overnachtingen, dat zijn er 130.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.  Gedeputeerde Igor Philtjens: "De samenwerking van Toerisme Limburg met de hele toeristische sector werpt zijn vruchten af. Ook de toeristische fietsprojecten bv. worden sterk gewaardeerd." In de cijfers zie je dat er vooral meer Belgen komen (+6,5 procent), en ook meer Nederlanders (+11 procent).   "En dat zijn net de doelgroepen waar toerisme Limburg zich op richt in de promotie." 

Nog kansen in zakentoerisme

Gedeputeerde Philtjens realiseert zich dat  het plafond eens bereikt zal zijn, maar ziet in het zakentoerisme wel nog mogelijkheden. "We boren nieuwe groeimarkten aan, zoals zakentoerisme, want daar zit toch nog groeipotentieel." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!