Limburgse hogescholen krijgen puik rapport

maandag 11 september 2017 - 18:42
De 18 Vlaamse hogescholen kregen vandaag de resultaten van hun eerste instellingsreview. Een rapport zeg maar van hoe kwaliteitsvol het onderwijs is dat ze aanbieden. De resultaten zijn erg goed. 16 hogescholen kregen een positieve beoordeling, twee van hen met een aantal voorwaarden. Voor 2 hogescholen is het nog even wachten op de beoordeling.

De twee Limburgse hogescholen - PXL en UC Leuven Limburg - kregen een erg positieve beoordeling en reageren dan ook opgetogen. Ben Lambrecht van PXL leest zijn instellingsreview onder meer "dat PXL een sterk hart voor Limburg heeft en er een sterk netwerk heeft uitgebouwd. Een gedreven directie, geëngageerde docenten. Studenten die volwaardige partners zijn en die dat tikkeltje meer hebben. De X-factor".

Ook bij UCLL niets dan glunderende gezichten. Algemeen directeur Marc Vandewalle is vooral opgetogen dat de opleidingen goed aansluiten bij de snel veranderende arbeidsmarkt.  "Wij leiden niet alleen studenten op die snel inzetbaar zijn, onze uitstekende tewerkstellingscijfers bewijzen dat maar we bereiden ze ook voor op de toekomst.  We geven studenten niet alleen een degelijke opleiding maar brengen ze ook attitudes en competenties bij die ze nodig zullen hebben in een veranderende wereld".

De UHasselt tenslotte kreeg ook een positieve beoordeling maar wel met een voorwaarde. Rector Luc De Schepper maakt zich daarover weinig zorgen. "We moeten de kwaliteit van onze opleiding op twee niveau's volgen. Enerzijds op het niveau van de opleiding zelf en daarvoor krijgen we van de reviewcommissie een pluim. Onze opleidingen zijn helemaal oké. Maar de commissie verwacht ook dat het centraal bestuur van de universiteit op elk moment op de hoogte is van de kwaliteit van de opleidingen. Maar dat monitoringsysteem zijn we nog aan het uitrollen. Over 2 jaar moet dat rond zijn, iets waarvan ook de reviewcommissie overtuigd is."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!