Malinovski ruilt Genk definitief in voor het Italiaanse Atalanta

dinsdag 16 juli 2019 - 16:59
Roeslan Malinovski kiest voor een Italiaans avontuur. De Oekraïense middenvelder verlaat Racing Genk en heeft zoals verwacht een contract ondertekend bij de Italiaanse eersteklasser Atalanta.

Roeslan Malinovski streek in de winter van 2016 neer in Genk. Na een huurperiode van 18 maanden nam de club de Oekraïener definitief over van Shachtjor Donjetsk. De middenvelder speelde in totaal 135 wedstrijden voor Racing Genk en was daarin goed voor 30 goals en 32 assists.

Na het behalen van de landstitel maakte Malinovski duidelijk dat hij naar een grotere competitie wilde verhuizen. Met Atalanta heeft hij nu zijn zin gekregen. Volgens de Italiaanse media zou er zo'n 13 miljoen euro gemoeid zijn met de transfer. Atalanta eindigde vorig seizoen als 4e in de Serie A en mag zo komend seizoen voor het eerst in zijn geschiedenis aantreden in de Champions League.

In Bergamo komt Malinovski ook een oude bekende tegen. Rode Duivel Timothy Castagne maakte 2 jaar geleden al de overstap van Genk naar Atalanta. Na een moeizame start ontpopte de Belg er zich vorig seizoen tot basisspeler.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!