Marijn "Boma" Devalck geeft erg gesmaakt gastcollege aan hogeschool PXL

donderdag 19 september 2019 - 14:17
Marc Lens
Een opmerkelijke verschijning vanmorgen op de campus van de hogeschool PXL in Hasselt. Acteur Marijn Devalck kwam er de studenten van de business-opleiding tijdens een gastcollege vertellen over zijn carrière, met als rode draad "je mag nooit opgeven".

Het bezoek van Marijn Devalck begon al vroeg met een "meet en greet" met de studenten. Marijn had voor de gelegenheid zijn typische Balthazar Boma-pak aangetrokken. En het moet gezegd, Boma is nog altijd populair, ook op de campus van een hogeschool.  Heel wat studenten groeiden op met "De Kampioenen" en kijken naar eigen zeggen nog altijd naar de herhalingen. 

Muisstille studenten

Het was dan ook muisstil tijdens het gastcollege dat Marijn Devalck gaf aan de studenten van de business-opleiding. Daarin vertelde hij over zijn bewogen leven met ups en downs. Zelf ging Marijn maar tot zijn veertiende naar school. Sommige leerkrachten en medeleerlingen konden het succes van Marijn als zanger Marino Falco niet echt smaken. Pas vele jaren later volgde Marijn Devalck opnieuw les. Dat was aan het conservatorium en daarmee was zijn carrière als acteur gelanceerd. Hoewel het niet veel scheelde of Marijn was vrachtwagenchauffeur geworden.

Tijdens zijn gastcollege had Marijn "Boma" Devalck maar één goede raad voor alle studenten:"Blijf geloven in jezelf, werk hard, kies niet voor het geld, maar voor wat je echt graag doet!" 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!