Mathew Ryan verlaat Racing Genk voor topcompetitie

zaterdag 17 juni 2017 - 14:23
Mathew Ryan, Racing Genk
De doelman vertrekt uit de Cristal Arena. Hij gaat naar het Engelse Brighton. Die club promoveert naar de Premier League.

De Australische keeper gaat na één seizoen tussen de palen dus weg bij Racing Genk. Ryan heeft een contract getekend voor 5 jaar bij promovendus Brighton & Hove Albion. De doelman is de duurste transfer in de geschiedenis van de club. De club heeft dus zeker meer dan 5 miljoen euro op tafel gelegd.

Mathew Ryan werd dit seizoen door zijn club Valencia uitgeleend aan Genk. Hij keepte er 24 keer. Voordien speelde hij al meer dan 100 matchen voor Club Brugge, hij won er de Beker van België en werd hij twee keer Doelman van het Jaar.

Van zijn Spaanse club mocht de 25-jarige keeper vertrekken. Vanaf 1 juli speelt hij bij Brighton & Hove Albion. "Voor iemand van zijn leeftijd heeft hij al heel wat ervaring. Hij is international en speelde al in Europa. Hij zal een meerwaarde zijn voor onze club in ons eerste jaar in de Premier League". Zo verwelkomt trainer Chris Hughton de Genkse doelman.

Ryan is nu nog met Australië aan het werk op de Confederations Cup.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!