Met de fietstaxi door Hasselt

vrijdag 6 april 2018 - 12:27
In Hasselt kunnen toeristen en bezoekers zich laten rondrijden in fietstaxi's. Twee fietstaxi's doen een soort toeristische rondrit, in verschillende thema's: beauty, uitgaan en jeugdig talent. Telkens met uitleg en aandacht voor bijzondere plekjes.

Belevenis

Het is dus geen echte taxi waarmee je je naar een zelfgekozen bestemming laat rijden. Maar eerder een toeristische belevenis. Pamira Projetti is één van de virtuele gidsen tijdens een rondrit: "We rijden bijvoorbeeld door de Maastrichterstraat met veel juwelierszaken of een leuke boekenwinkel. In het filmpje toon ik het en vertel ik er ook over met de bedoeling dat locals of toeristen daar naartoe kunnen gaan. Zo leren de mensen de stad anders kennen."

 

Droog

De fietstaxi's zijn overdekt. "We wonen nog steeds in België dus we moeten rekening houden met een spatje regen", gaat Palmira verder. "Het is een elektrische fiets en we zitten vrij ruim met plaats voor twee passagiers." Een fietstaxi kan je huren aan de balie van Visit Hasselt of via de website.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!