'Mini-Warmathon' in Daltonschool in Hasselt

maandag 16 december 2019 - 14:29
Mathijs Bijnens
De leerlingen van Dalton 2 in Hasselt lopen vandaag voor het goede doel tijdens een eigen 'Warmathon'. De sponsorloop door de gangen, klassen en over de speelplaats van de school is een actie voor de warmste week. De opbrengst gaat naar Re-born to be alive VZW.

Zodra de schoolbel klinkt stormen de leerlingen door de gangen. Het parcours gaat door de hele school. De Warmathon is een beetje afgekeken van de echte Warmathons tijdens De Warmste Week. Het concept werkt ook heel goed in de Daltonschool in Hasselt,  zegt meester Tom Smeets: "Er is nu al 4000 euro ingezameld nog voor we begonnen zijn. De Warmathon leeft heel erg. Dat komt ook omdat we lopen voor Re-born to be alive vzw. Zij sensibiliseren voor orgaandonatie."

Plots overlijden

Goele, de mama van drie kinderen op de Daltonschool is dit schooljaar erg plots overleden. Zij was heel erg begaan met de problematiek rond orgaandonatie. De Warmathon op de Daltonschool is er speciaal om Goele te herdenken, en om mensen aan te zetten om zich expliciet als orgaandonor te registreren. "Ouders die langskomen kunnen die registratie ook hier op de speelplaats doen", besluit meester Tom.

 

Luister hier naar meester Tom over de warmathon in de Daltonschool

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!