Mysterieuze stickers blijken kunstproject van studente

dinsdag 12 maart 2019 - 19:09
Martijn Donné
Foto: Radio 2
Het mysterie rond de stickers in het centrum van Hasselt is opgelost. Het blijkt om een studente te gaan die de stickeractie op poten zette voor een examenopdracht. Als "straf" moet ze nu een namiddag op stap met de reinigingsdienst van de stad om een handje te helpen.

Je kon er niet naast kijken afgelopen weekend. De studente had namelijk het centrum van Hasselt volgeplakt met stickers. Ze hingen zo goed als overal: op palen van verkeersborden en wegwijzers, op verkeersborden zelf, op de randen van stoepen en op vuilnisbakken. Op de stickers stond een zwart-witte tekening van een torso met twee handen. Men vermoedde wel al dat het ging om een kunstproject.

Propere stad

Voor Laurence Libert, schepen van Afvalbeleid kan het niet door de beugel. "Als iedereen in het wilde weg stickers gaat plakken op en palen en verkeersborden.. Dat strookt niet met onze propere stad die we willen", vindt Libert. "We hebben er begrip voor dat jonge mensen kunst in het openbaar domein willen aanbrengen. Maar we hadden liever gehad dat ze in overleg was gegaan met ons, zodat we samen een kunstproject hadden kunnen uitwerken."

Straf?

De reinigingsdienst van de stad heeft intussen de stickers verwijderd. Bij wijze van een soort straf, in overleg met de studente zelf, gaat ze nu een namiddag meedraaien met die reinigingsdienst. "Ze beseft zelf dat dit naar reinigingsdienst toe geen mooi signaal is", zegt schepen Libert. "Ze gaat op een woensdagnamiddag mee met hen op stap om te zien wat zij dagelijks verrichten om de stad proper te houden. Het is eerder een sensibilisering naar jongeren toe dan echt een straf."

Voor wie nog eens een kunstig idee heeft waarbij Hasselt als decor moet dienen heeft schepen Libert nog een laatste boodschap. "Doe het in overleg en beplak niet zomaar vuilbakken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!