Nu ook avondopleiding verpleegkunde

woensdag 3 januari 2018 - 15:32
De hogeschool PXL start met een opleiding verpleegkunde voor werkstudenten. De lessen vinden plaats op één namiddag en avond, zodat je de opleiding kan combineren met je job.

De nood aan verpleegkundigen is hoog, zeker in de toekomst.  Binnen de vijf jaar is er mogelijk een tekort aan verpleegkundigen in onze provincie.  Dat komt door de vergrijzing en doordat er de komende jaren meer verpleegkundigen met pensioen gaan dan dat er nieuwe bjikomen.

De PXL merkt ook dat het aantal studenten dat de gewone opleiding verpleegkunde volgt, de laatste tijd daalt, terwijl er intussen wel heel wat interesse is van mensen die al werken. "We stellen vast dat iemand door contact met de zorgsector goesting krijgt om zelf de stap te zetten naar een job in de zorg. Vaak is het aantal lesdagen maar ook het verlies aan inkomen door het stopzetten van de job een hinderpaal om de sprong ook echt te wagen. Zo lopen we heel wat talent mis” zegt departementshoofd Roald Nelissen.

De nieuwe opleiding start in september.  De werkstudenten krijgen alle lessen op één namiddag en avond. De toelatingsvoorwaarden zijn gelijk aan die van de gewone dagopleiding. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!