Voorzitter Croonen KRC Genk: "Onze spelers moeten hun ding blijven doen"

donderdag 16 mei 2019 - 17:42
Hilde Lieten
foto: krc genk
Vanavond om half 9 speelt Racing Genk zijn voorlaatste wedstrijd in de play offs, uit bij Anderlecht. Als Genk het vanavond beter doet dan achtervolger Club Brugge is Genk kampioen. Naar goede gewoonte verplaatsten een aantal supporters en mensen van het bestuur zich vanochtend per fiets naar Brussel. "Een goede manier om de stress te verbijten", zegt voorzitter Peter Croonen van Genk.

"Het is een fijne manier om naar de match toe te leven", zegt Peter Croonen. "Het is een peloton van 36 fietsers. Er is ook een hele fijne sfeer in de groep. Je denkt zo inderdaad minder na over de wedstrijd en kan je hoofd even leegmaken. Straks gaan we douchen en lekker eten en daarna is er de match natuurlijk. Ik hoop dat onze jongens, die straks moeten voetballen, ook even hun hoofd hebben kunnen leegmaken."

Mooie traditie

"We zijn al vroeg vertrokken, want we wilden er een mooi ritje van maken", gaat Croonen verder. "De rit is in totaal 138 km met een stuk van de Brabantse Pijl en een stukje Zoniënwoud erbij."

"Intussen hebben we er een mooie traditie van gemaakt. Brugge was de verste verplaatsing, 220 km maar weinig wind. Maar we moesten toen om 6 uur 's avonds al spelen, dus we zijn om 5 uur 's ochtends vertrokken, in het donker en hebben onderweg everzwijnen en reeën gezien. De rit naar Gent was minder ver, maar wel zwaar, met bijna de hele tijd kopwind en hele koude regenbuien, dat was redelijk heroïsch!"

Minstens één punt pakken

"De spelers zelf vinden het wel tof dat we dit doen", gaat Croonen verder. "Fietsen is niet hun ding, maar ze appreciëren het. Laat hen maar voetballen. We geloven erin dat het lukt dit seizoen. Het blijft Anderlecht waartegen we vanavond spelen, dat is nooit gemakkelijk maar de spelers moeten gewoon hun eigen ding blijven doen. Als we minstens één punt pakken, maken we het zondag thuis af!"

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!