Oude stroopfabriek Borgloon wordt nieuwe speeltuin van Giovani Oosters
di 19 feb. - 4:00
Giovani Oosters is één van de uithangborden van de Limburgse gastronomie. Na succeszaken “Vous Lé Vous” en “Het Smaaksalon” start hij op 2 april met “De Smaakfabriek”. In de gerestaureerde stroopfabriek van Borgloon zal hij dan aan de slag gaan met streekgebonden producten. “Ik ben wel wat nerveus,” lacht Oosters. “Vooral Limburgse streekproducten zullen een podium krijgen in de nieuwe bistro.”
“Een droom die uitkomt”
De topchef heeft zelf ook een tijdje in Borgloon gewoond. “Een deel van mijn hart ligt hier,” zegt hij. “Het is een fijne plek, mooi om te wandelen en ik ben blij dat wij daar een klein deeltje van kunnen uitmaken. Een streekgebonden bistro openen in het hartje van Haspengouw lijkt wel een droom die uitkomt.”
Totaalproject
In de bistro kan je terecht voor een ontbijt, een snelle hap of een uitgebreider menu. En Limburg heeft heel wat te bieden: stroop en rundsvlees uit Borgloon, grotchampignons uit Riemst, waterkers uit Tongeren,… Maar er is meer. De bistro maakt deel uit van een totaalproject van ruim 6 miljoen euro. Op de historische site vind je het Fruitbelevingscentrum, het toeristisch onthaal, de streekproductenwinkel, en feestzaal “Fabrik”
“Ik heb een fantastische vrouw”
Oosters is een bezige bij: hij is chef, heeft verschillende zaken, is papa van drie kinderen én is ook nog eens fervent loper. “Timemanagement,” lacht Oosters. “En ik heb een fantastische vrouw die mij in mijn grillen steunt. Zij zorgt ervoor dat ik dit allemaal kan doen, want anders lukt het niet. Natuurlijk heb je ook een goed team nodig.”