Out of Use haalt batterijen van elektrische auto's op

donderdag 11 juli 2019 - 15:59
Dirk Reynders
foto: Radio 2
Recyclagebedrijf Out Of Use in Beringen haalt in garages afgedankte batterijen van elektrische auto’s op. Daarvoor sloot het een contract af met Febelauto.

Het contract met Febelauto gaat over meerdere jaren en slaat op de ophaling, het hergebruik en de recyclage van lithiumbatterijen uit elektrische wagens. Daarvoor plaatste Out of Use op zijn site in Beringen een speciale container. In opdracht van Febelauto, het erkende beheersorganisme voor afgedankte voertuigen, haalt Out Of Use voortaan veilige en niet veilige en afgedankte batterijen op bij de garages van de 42 automerken die bij Febelauto zijn aangesloten.

Kritische batterijen

"Batterijen die we niet veilig kunnen vervoeren of die kritisch zijn, zijn erg brandgevaarlijk", verduidelijkt zaakvoerder Mark Adriaenssens van Out Of Use. "Daarom halen we ze op in speciale containers, gevuld met brandwerend materiaal. In ons magazijn stockeren we de elektrische batterijen tijdelijk in een speciale container met overdrukventielen, blusapparatuur en bluswateropvang. Na de tijdelijke opslag worden de batterijen gesorteerd om zoveel mogelijk hergebruik toe te laten, in auto’s of bijvoorbeeld voor energie-opslag. Niet herbruikbare batterijen worden klaargemaakt voor transport naar gespecialiseerde recyclagebedrijven. Daar worden ze verwerkt tot grondstoffen."

Investeringen

Hoewel de vraag vandaag nog eerder beperkt is, heeft Out Of Use zich geëngageerd om sterk te investeren in de nodige vergunningen, infrastructuur, transport- en opslagcontainers.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!