Personeel en bewoners Villa Rosa maken mensenketting

donderdag 26 juli 2018 - 17:48
Bij het woonzorgcentrum Villa Rosa in Sint-Truiden heeft het personeel een vreedzame actie gehouden. Ze vormden een mensenketting, samen met bewoners en familie, om aan te tonen dat het personeel de bewoners wel met de beste zorgen omringt.

Het woonzorgzentrum Villa Rosa kwam vorige week negatief in het nieuws toen bleek dat 4 verzorgsters, die intussen niet meer in het centrum werken, ongepaste foto's zouden genomen hebben van demente bejaarden. Tegen hen loopt een onderzoek. Zowel parket als de zorginspectie onderzoeken de zaak. 


De medewerkers van Villa Rosa vormden daarnet een menselijke ketting, samen met bewoners en familie van de bewoners. Met zo'n 250 waren ze. Het personeel wilde zo aantonen dat ze hun bewoners omringen met de allerbeste zorgen. Medewerkster Anita Vanelderen: "De medewerkers waren toch wel aangedaan van wat in de pers verschenen was. We hebben de bedoeling om met de cirkel aan te tonen dat wij toch wel echt goed zorgen voor mekaar hier, en dat geldt voor iedereen binnen die cirkel, dus zowel de bewoners, als de familieleden en het personeel." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!