Politie pakt twee verdachten op na dolle achtervolging

woensdag 11 juli 2018 - 13:14
foto : radio 2
De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad heeft twee inbrekers kunnen inrekenen na een dolle achtervolging. Die begon aan een winkelcomplex op de Kuringersteenweg en eindigde in Tongeren.

De politie kreeg afgelopen nacht de melding dat er verdachte bewegingen waren in de buurt van een winkelcomplex aan de Kuringersteenweg in Hasselt. Toen de politie toekwam vluchtten de twee verdachten weg in een auto. Verschillende politieploegen zetten de achtervolging in.

De twee daders reden via de E313 richting Tongeren, ze haalden daarbij soms meer dan 170 kilometer per uur en begingen heel wat andere verkeersovertredingen zoals het negeren van rode stoplichten. Uiteindelijk crashten ze tegen een vangrail. Een dader, een man van 31 uit Oupeye raakte daarbij lichtgewond.  Hij werd samen met de andere verdachte, een man van 37 uit Luik opgepakt. 

In de auto vond de politie voorwerpen die eerder die nacht in de winkel in Hasselt gestolen waren. De auto bleek ook niet verzekerd te zijn en was ook niet ingeschreven. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!