Specialisten werken aan spelletjes en apps voor Sint-Oda-gasten

woensdag 20 november 2019 - 07:01
Dirk Reynders
Sint-Oda, Hackaton, apps, spelletjes
Foto: Sint-Oda
Sint-Oda in Pelt, de instelling voor mensen met een ernstige beperking, zoekt aangepaste apps en spelletjes voor mensen met een mentale én fysieke beperking. Zaterdag komen specialisten samen tijdens een hackaton.

Het is de bedoeling om dan in één dag tijd nieuwe apps en programma's te ontwikkelen waarmee mensen met een dubbele beperking aan de slag kunnen. Nu bestaan die dus nauwelijks en ze zijn heel belangrijk, voor de ontspanning van de gasten en voor hun ontwikkeling.

Memory

Specialisten van de hogeschool PXL en tientallen vrijwilligers gaan daarom zaterdag aan de slag bij Sint-Oda. Ze krijgen als uitdaging 8 verschillende problemen voorgeschoteld. Ook de begeleiders van Sint-Oda zelf denken mee. "Zo denken we aan een memory-spelletje met foto's van de familie van een gast, ondersteund door een liedje dat hij graag hoort en op het eind een beloning van iets wat hij leuk vindt. Daarnaast zou er een puzzel kunnen gemaakt worden met foto's van familieleden en als beloning zouden ze bijvoorbeeld de stem van de mama te horen krijgen," vertelt Leen Hulshagen, directeur innovatie bij Sint-Oda.

't Moet vooruit gaan

Zaterdag zullen de specialisten proberen al een aantal proefversies klaar te hebben. Tegen eind februari wil de hogeschool PXL de spelletjes en apps op punt hebben.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!