Stefan Brijs stelt nieuwe roman 'Zonder liefde' voor

vrijdag 20 september 2019 - 14:07
Leen Paredis
Foto: Atlas Contact
Stefan Brijs - de Genkse auteur die tegenwoordig in Andalusië woont - heeft een nieuwe roman uit. Daarin vertelt hij het verhaal van Paul en Ava, twee twintigers die zoeken naar liefde en vriendschap in verwarrende tijden.

Stefan Brijs is deze dagen even in het land om zijn boek 'Zonder liefde' voor te stellen. Dat ligt sinds deze week in de winkel. Het boek was dit voorjaar al klaar en hij heeft dus 8 maanden moeten wachten om het in zijn armen te kunnen sluiten. "Het voelt alsof ik een maandenlange bevalling achter de rug heb. Ik ben blij dat ik eindelijk mijn boek de wereld in kan zien gaan", vertelde Brijs in het middagprogramma op Radio 2 Limburg.

In de roman volgen we Paul en Ava, allebei eind twintig. Ze ontmoeten elkaar op een moeilijk moment in hun leven. Paul is net verlaten door zijn vrouw, Ava heeft gebroken met haar vriend. Ze gaan op zoek naar een nieuwe liefde, maar die vinden ze niet bij elkaar.  

Limburgs

Op welke locatie het verhaal zich afspeelt, laat Brijs in het midden, maar het is toch wel op een plaats in Limburg. Ava's moeder woont in een oude ingenieurswoning van de mijn. Paul maakt een wandeling naar de Tuikabelbrug in Hasselt. "Ik noem de stad niet. Ik noem het een provinciestadje ergens in Vlaanderen. Maar ik heb er inderdaad elementen ingestopt die ik zelf ken. Het maakt het voor mij makkelijk om het echter te maken." 

En nu?

Vanavond is er een feestelijke boekpresentatie in C-mine in Genk. En wat gaat Brijs daarna doen?

"Ik maak tegenwoordig korte natuurstukken over wat ik in de vallei in Andalusië allemaal beleef, een vervolg op mijn Andalusisch logboek. Vanaf maart sluit ik mij op, want er is een idee gekomen voor een nieuwe grote roman!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!