Studenten journalistiek PXL mogen uurtje langer slapen

vrijdag 5 april 2019 - 12:31
Janna De Clerck
foto: vrt.nws
Vanaf volgend academiejaar zullen de studenten journalistiek aan de PXL in Hasselt pas vanaf 9.30 uur naar de les moeten. Nu starten die vaak al om 8.30 uur. De hogeschool wil onderzoeken of de studenten betere resultaten halen als ze langer kunnen slapen.

Nu starten de meeste lessen aan de PXL om half negen. Maar departementshoofd Veerle Schuyten merkt op dat studenten daardoor vaak onuitgeslapen in de les zitten. "Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het brein van tieners pas echt goed begint te werken als het wat later op de ochtend is. We willen uitproberen of de resultaten van de studenten verbeteren als ze een uur langer kunnen slapen."

Positief onthaald

Studenten in Hasselt reageren alvast positief. "Ik moet nu al om 6 uur opstaan om op tijd in de les te geraken met de bus. Ik werk meestal ook laat door 's avonds aan mijn opdrachten, omdat dat dan beter gaat, dus dat uurtje extra is mooi meegenomen."  Of  de studenten nu ook effectief meer zullen slapen of toch langer op café gaan, is nog niet duidelijk.  In Leuven besliste een middelbare school vorig jaar al om de lessen niet meer voor 9 uur te starten.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!