Studeren én twee jobs

donderdag 11 januari 2018 - 11:42
Bachelorstudenten doen er steeds langer over om hun 3-jarige opleiding af te ronden. Dat is ook het geval aan de Limburgse hogescholen. Vaak zijn jongeren tijdens hun studies ook nog met andere dingen bezig zoals een eigen zaak of moeten ze werken om hun studies te betalen.

Op eigen benen

Ook Ashley Ramakers uit Maastricht combineert haar opleiding 'Toerisme en recreatiemanagement' aan de PXL met 2 jobs. Ze woont samen en betaalt haar studie zelf. "Het is niet makkelijk", zegt ze, "vrije tijd heb ik bijna niet. Maar ik ben vastbesloten mijn studies af te maken. Ik doe er in totaal 4 in plaats van 3 jaar over, het duurt dus iets langer. Maar dat komt ook omdat ik 2 dagen per week werk, op dinsdag en op zondag."

Stage en dan afstuderen

Ashley is intussen 24 maar ze volgde eerder al een gelijkaardige opleiding in Nederland, een niveau lager. "En dat was een goede opstap", zegt ze, naar de opleiding aan de PXL. "Het moeilijkste is intussen voorbij. Over 3 weken begint de stage en in juni studeer ik af. Het was moeilijk te combineren allemaal maar het einde is in zicht. Nog even volhouden!"

 

 

 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!