Wat staat er op het spel in jouw gemeente?

dinsdag 18 september 2018 - 06:01
Op zondag 14 oktober kies jij voor een nieuw bestuur in jouw gemeente. Na 6 jaar beleid kan je de kaarten opnieuw schudden.

Wat staat er op het spel in jouw gemeente? Waar liggen inwoners van jouw gemeente wakker van en hoe ziet het politieke landschap eruit? Welke politici moeten we in de gaten houden?

Onze regiojournalisten hebben dit voor jou gebundeld. Klik op de knop hieronder en ontdek per gemeente alle informatie en berichtgeving rond de verkiezingen van zondag 14 oktober.

In de aanloop

Radio 2 volgt de verkiezingen trouwens in elke gemeente. Vanaf maandag 1 oktober informeren we jou over de opvallendste en belangrijkste zaken in de verkiezingscampagne.  

In Start Je Dag, de middaguitzending en in Spits hoor je een campagnejournaal en stellen we lokale politici voor, dagen we kopstukken uit en confronteren hen met vragen van luisteraars.  

Verkiezingsdag

Op verkiezingsdag 14 oktober trekken onze Radio 2-reporters erop uit. Ze verdiepen zich in de Dorpstraat van kleine en grote gemeenten in Vlaanderen. Ze zijn daar waar grote politieke verschuivingen zijn en praten met winnaars en verliezers. 

Welke impact heeft de uitslag op de inwoners? Via onze website radio2.be kan je de evoluties heel de dag door volgen. In de namiddag brengen we vanaf 15u30 ook elk uur extra regionale nieuwsbulletins. 

The day after

De dag na de verkiezingen, op maandag 15 oktober is er tenslotte een extra lange Start Je Dag-uitzending (6u tot 9u). In elke provincie zijn Radio 2-reporters bij de winnaars en verliezers, en krijg je een overzicht van gemiste kansen, opvallende verkozenen, eventuele calamiteiten en misschien al enkele coalitievormingen.  En niet te vergeten: wie wint de provincieraadsverkiezingen?

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!