Zondag stille mars in Beringen voor overleden brandweermannen

dinsdag 13 augustus 2019 - 15:19
Emelie Wojcik
Nadarhekken met bloemen op de plaats van de brand in Beringen
Foto: Hans Put
Zondagmiddag zal in Beringen een witte mars worden gehouden. De mars wordt een eerbetoon aan de brandweermannen die zondagnacht tijdens een zware brand in Beringen het leven lieten.

Zondagmiddag, om 2 uur, vertrekt aan de brandweerkazerne van Beringen een stille mars, als eerbetoon voor de twee overleden brandweermannen van het brandweerkorps uit Heusden-Zolder.  Het intiatief gaat uit van Christine Diliën, zij kende één van de overleden brandweermannen. "Een stille mars is het laatste eerbetoon dat we kunnen brengen. Ik hoop dat iedereen zijn hart laat spreken en meeloopt met de mars."

Vertrekpunt is de brandweerkazerne van Beringen. Een brandweerwagen zal voorop rijden richting het gebouw waar de brandweermannen het leven lieten. Daar zal dan 1 minuut stilte gehouden worden en zal de brandweer de sirene laten loeien.

Afscheid

De brandweerman die zwaargewond raakte tijdens de brand is buiten levensgevaar. Zaterdag is er in de kazerne van Heusden-Zolder een afscheidsplechtigheid voor de twee brandweermannen die omkwamen. Vrijdag kan er een laatste groet gebracht worden.

Videobeelden

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand gaat intussen verder. De politie van Beringen vraagt aan buurtbewoners en handelaars in de buurt om - als ze videobeelden hebben van de brand - die aan hen te bezorgen. De plek waar de brand woedde is intussen afgesloten met nadarhekken en doeken. 

 

Geldinzameling

De handelaars van Beringen en Heusden-Zolder zijn met een geldinzameling gestart. Het ingezamelde geld zal dan later aan het brandweerkorps van Heusden-Zolder overhandigd worden, en is bestemd voor de getroffen families. “Dit voorval heeft ons allemaal erg geraakt omdat wij als ondernemers zelf al eens een beroep doen op de brandweer. We wilden dus ons steentje bijdragen om de getroffen families financieel te steunen“, zegt handelaar Marina Doggen. 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!