Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Madam confituur!

di 18 jun. - 9:40

Luisteraar Yolande mailde ons deze vraag: "Elk jaar maak ik een voorraad confituur van rabarber en aardbeien uit mijn tuin. Kan ik rabarber invriezen om er naderhand confituur van te maken? Zo ja, ho
confituur

KLASSIEKER: AARDBEIEN-RABARBERCONFITUUR

INGREDIENTEN

BEREIDING

Start met een grondige wasbeurt voor zowel aardbeien als rabarber. Vervolgens mag u het groene “hoedje” van de aardbei verwijderen.

Snij de rabarber in stukjes van 3 cm en doe deze stukjes in een ruime kookpot, samen met het sinaasappelsap. Laat de rabarber in 10 minuten tot moes koken met het deksel op de pot.

Ondertussen prakt u de aardbeien fijn. Na de kookbeurt van de rabarber, voegt u de aardbeien en de suiker toe aan de rabarbermoes. Roer goed om zodat de suiker oplost en breng daarna opnieuw aan de kook.

Laat alles 3 minuten koken. Dan is de confituur klaar. Indien u nog schuim bespeurt, mag u dit nu verwijderen met een schuimspaan.

Doe vervolgens de warme confituur in bokaaltjes. Sluit ze af en plaats ze ondersteboven.

Meer recepten vind je op de blog van madam confituur of in het nieuwe boek van Katrien Hoebers: Madam Confituur

Heb je nog vragen voor Madam Confituur? Klik hier om ze door te sturen!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet