
de madammen
Madam confituur!
di 18 jun. - 9:40

KLASSIEKER: AARDBEIEN-RABARBERCONFITUUR
INGREDIENTEN
BEREIDING
Start met een grondige wasbeurt voor zowel aardbeien als rabarber. Vervolgens mag u het groene “hoedje” van de aardbei verwijderen.
Snij de rabarber in stukjes van 3 cm en doe deze stukjes in een ruime kookpot, samen met het sinaasappelsap. Laat de rabarber in 10 minuten tot moes koken met het deksel op de pot.
Ondertussen prakt u de aardbeien fijn. Na de kookbeurt van de rabarber, voegt u de aardbeien en de suiker toe aan de rabarbermoes. Roer goed om zodat de suiker oplost en breng daarna opnieuw aan de kook.
Laat alles 3 minuten koken. Dan is de confituur klaar. Indien u nog schuim bespeurt, mag u dit nu verwijderen met een schuimspaan.
Doe vervolgens de warme confituur in bokaaltjes. Sluit ze af en plaats ze ondersteboven.
Meer recepten vind je op de blog van madam confituur of in het nieuwe boek van Katrien Hoebers: Madam Confituur
Heb je nog vragen voor Madam Confituur? Klik hier om ze door te sturen!